> ## Documentation Index
> Fetch the complete documentation index at: https://docs.getqr.com/llms.txt
> Use this file to discover all available pages before exploring further.

# Hantera åtkomst

> Ändra en medlems roll, skicka om eller återkalla inbjudningar och ta bort medlemmar från din arbetsyta.

Som arbetsytans Admin hanterar du vem som har åtkomst från fliken **Members** i dina kontoinställningar. Ändringarna gäller omedelbart.

## Innan du börjar

* Du behöver rollen Admin. Editors och Viewers ser inte fliken **Members**.
* Ditt abonnemang måste vara aktivt för att du ska kunna göra ändringar.

## Öppna fliken Members

**1. Öppna dina kontoinställningar**

Klicka på ditt namn längst ned i sidofältet och klicka sedan på **My Account**.

**2. Öppna Members**

Klicka på **Members**. Listan **Members** visar alla i arbetsytan. Listan **Invitations** visar inbjudningar som inte har accepterats än.

Längst ned ser du hur många platser som används, till exempel **3 of 5 seats used**. Medlemmar och väntande inbjudningar använder en plats var.

## Ändra en medlems roll

**1. Öppna medlemmens meny**

I listan **Members** klickar du på ikonen för fler åtgärder bredvid medlemmen.

**2. Välj Change role**

Klicka på **Change role**.

**3. Välj den nya rollen**

Välj **Editor** eller **Viewer**.

**4. Spara**

Klicka på **Save**. Du ser **Role updated**.

Medlemmens nya behörigheter gäller direkt. Se [Roller och behörigheter](/sv/members/roles-and-permissions).

## Skicka om eller återkalla en inbjudan

Öppna listan **Invitations**. Varje inbjudan visar sin status:

| Status | Betydelse |
| - | - |
| **Pending** | Skickad men inte accepterad än. Visar **Expires in N days**. Använder en plats. |
| **Expired** | Inte accepterad inom 3 dagar. Visar **Seat released**. Använder ingen plats. |

### Skicka om en utgången inbjudan

**1. Öppna inbjudans meny**

Klicka på ikonen för fler åtgärder bredvid den utgångna inbjudan.

**2. Skicka om**

Klicka på **Resend invitation**. Personen får ett nytt e-postmeddelande och inbjudan är giltig i ytterligare 3 dagar.

> [!NOTE]
>
> **Resend invitation** är bara tillgängligt för utgångna inbjudningar. En omskickad inbjudan använder en plats igen, så du behöver en ledig plats.

### Återkalla en inbjudan

**1. Öppna inbjudans meny**

Klicka på ikonen för fler åtgärder bredvid den väntande eller utgångna inbjudan.

**2. Återkalla**

Klicka på **Revoke**. Inbjudan avbryts direkt, utan bekräftelsesteg, och dess plats frigörs.

Länken i e-postmeddelandet slutar fungera. För att bjuda in personen igen skickar du en ny inbjudan. Se [Bjud in medlemmar](/sv/members/invite-members).

## Ta bort en medlem

**1. Öppna medlemmens meny**

I listan **Members** klickar du på ikonen för fler åtgärder bredvid medlemmen.

**2. Välj Remove from workspace**

Klicka på **Remove from workspace**.

**3. Bekräfta**

Läs igenom dialogrutan och klicka på **Remove**. Du ser **Member removed**.

### Vad som händer när du tar bort någon

* Personens åtkomst till arbetsytan upphör omedelbart.
* Personen får ett e-postmeddelande om att den har tagits bort.
* **QR-koder som personen har skapat finns kvar** i arbetsytan och fortsätter att fungera. Bara åtkomsten tas bort.
* Personens schemalagda rapporter för den här arbetsytan raderas, så den slutar få din statistik via e-post.
* Personens plats frigörs.
* För att komma tillbaka behöver personen en ny inbjudan.

> [!WARNING]
>
> När du tar bort en medlem raderas medlemmens schemalagda rapporter. Om du är beroende av en rapport som personen har konfigurerat, skapa en egen innan du tar bort personen. Se [Schemalagda rapporter](/sv/analytics/scheduled-reports).

## Lämna en arbetsyta

Det finns inget alternativ för Editors eller Viewers att själva lämna en arbetsyta. Be arbetsytans Admin att ta bort dig. Admin kan inte lämna eller tas bort från sin egen arbetsyta.

## Vanliga problem

> **Det finns ingen meny bredvid min egen rad**
>
> Admin-raden kan inte ändras eller tas bort, så den har inga åtgärder. Varje arbetsyta har alltid sin Admin.

> **Jag ser inte Resend invitation för en väntande inbjudan**
>
> Du kan bara skicka om utgångna inbjudningar. En väntande inbjudan är fortfarande giltig: be personen kontrollera inkorgen och skräppostmappen. Om du vill skicka den till en annan adress återkallar du den och bjuder in den nya adressen.

> **“This workspace is limited to 5 seats.”**
>
> För att skicka om en utgången inbjudan behövs en ledig plats. Ta bort en medlem eller återkalla en väntande inbjudan först.

> **“That person could no longer be found in this workspace.”**
>
> Medlemmen har redan tagits bort, till exempel i en annan webbläsarflik. Stäng och öppna **My Account** igen för att uppdatera listan.

> **Kan jag överföra arbetsytan till någon annan?**
>
> Nej. Admin-rollen kan inte flyttas till en annan medlem. Kontakta [help@getqr.com](mailto:help@getqr.com) om du behöver hjälp med kontoägarskap.

> **En borttagen medlem vill gå med i en annan arbetsyta**
>
> Efter borttagningen tillhör personen inte längre någon arbetsyta, så en annan Admin kan bjuda in den.

## Nästa steg

> **[Bjud in medlemmar](/sv/members/invite-members)**

> **[Roller och behörigheter](/sv/members/roles-and-permissions)**


This documentation is built and hosted on [Mintlify](https://mintlify.com), a developer documentation platform.